Amarandi jahu toodetakse peamiselt amarandi taimest. Taime seemned jahvatatakse, mis muudab need jahuks. Seda võib kasutada küpsetamiseks või segada teiste jahudega. Amarandi taime seemned, mida kasutatakse jahu valmistamiseks on erineva värvusega, näiteks roosa, valge, kuldne ja pruun, kuid see sõltub liigist. Jahu saate kasutada küpsetamiseks, et anda oma roogadele magusat ja maitsvat maitset.
Inimesed peavad amaranti teraviljaks, nagu nisu ja kaer, kuid see ei ole seda. Kuigi tal on sarnased rakendused ja toitained nagu teraviljadel, erineb ta täielikult teraviljateradest.
Amarandi jahu päritolu
Suurim amarandi tootja oli asteekide impeerium, mis oli 15. ja 16. sajandil pKr võimas Mehhiko keskosas. Peale ubade ja maisi oli amarant impeeriumi kolmas tähtsaim põllukultuur. See sai oma nime kreekakeelse sõna järgi, mis tähendab “igavene” või “surematu”. See näitab selle seemne vastupidavust ja mitmekülgsust.
Kuidas kasutada jahu
Asteegid kasutasid jahu tortillade, atole ja tamalede valmistamiseks. Kui algab püha kuu Huitzilopochtli, siis kasutasid asteegid agave, maisi ja amaranti oma jumalate iidoli kujude valmistamiseks. Oma lemmiktoitude, näiteks leibade, pannkookide, kreekerite ja pitsataina valmistamiseks on jahu ideaalne täiendus teie köögi väikesele pagariärile.
Amarandi jahu hulgimüük
NutriBoost on Amarand jahu hulgimüüja. Seega pakume seda toodet oma klientidele hulgipakendis ja omamärgitootena.