Tatar on seeme, mis kuulub teraviljade perekonda, mida tavaliselt nimetatakse tatraliste perekonnaks. Tatralistest rääkides on tegemist seemnetega, kuid neid kasutatakse nagu teraviljaterasid, mis ei saa kasvada rohu peal. Teised näited tatraliste kohta on amarant ja kinoa. Ärge laske end selle nimetusest petta, tatar ei ole nisu. Seepärast ongi see gluteenivaba. Toiduaineks kasvatatakse tavaliselt kahte liiki tatart. Need on idatatar (Fagopyrum tartaricum) ja harilik tatar (Fagopyrum esculentum). Kuigi inimesed pidasid seda teraviljaks, siis on see tegelikult seemne.
Kooritud tatra päritolu
Suuremad tatra põhja poolkeral on Venemaa, Hiina, Ida- ja Kesk-Euroopa ning Kasahstan. Need piirkonnad, kus neid teravilju kasvatatakse, korjavad tavaliselt ka tatart, sest see on ääremaade jaoks hädavajalik põllukultuur. Kuid eriti oluline on see Aasia külmemates piirkondades, kus on suuremad kõrgus ja laiuskraadid. Selle kasvatamise esmane eesmärk on selle seemned, mis annavad tärkliserikka valge endospermi. Sellest toodetakse tatarjahu, millest saab valmistada blini, Jaapanis soba nuudleid ja pannkooke. Tatra seemneid saab kasutada ka suppide paksendamiseks ja hommikusöögiks.
Viljakestade eemaldamiseks purustatakse seemned ja sellest saadakse kooritud terad, mida kasutatakse traditsioonilises Vene roas nimega kasha.
Kuidas kasutada kooritud tatart
Kui soovite oma toitudele ja roogadele lisada maitset, kuid ilma gluteenita, siis võite kasutada tatart. See on fantastiline seeme, mis võib lisada maitse ja tekstuuri veganburgeritele, elavdada salateid ja rikastada müslit. Lihtsa, kuid maitsva hommikusöögi jaoks proovige pange näpuotsaga tatart koos soolaga ja nautige oma sööki koos kaneeli, värskete puuviljade ja vahtrasiirupiga.
Kooritud tatra hulgimüük
NutriBoost on kooritud tatra hulgimüügifirma. Seega võite oodata konkurentsivõimelisi hindu, kättesaadavust ja madalaid miinimumkoguseid.