Spelta nimetatakse ka Farro Grandeks, kuulub farro perekonda. Kõigepealt kasvatati seda Pärsias, mida praegu nimetatakse Iraaniks, seejärel hakati seda kasvatama Kagu-Euroopas. Sel ajal oli see peamine toiduaine ja oli esimene nisuliik, mida kasutati leiva valmistamiseks.
Kooritud spelta päritolu
Speltanisul on ka teisi nimetusi, milleks on kooritud nisu ja dinkelnisu. Seda nisuliiki hakati esmakordselt kasvatama enne 5000 aastat eKr. Seda kasutati pagaritoodetes, Hollandi Jeneveri või õlle puhastamiseks.
Seda peetakse ka nisu alamliigiks, sest need mõlemad näevad välja sarnased. Spelta botaaniline nimetus on Triticum aestivum subsp. Spelta.
Kuidas kasutada kooritud speltat
Speltat võib kasutada täisterana või jahu kujul. Speltajahu saab kasutada küpsiste ja leiva valmistamiseks. Samuti võib seda kasutada nisu asemel leiva- või nisujahu retseptide valmistamiseks.
Kooritud speltanisu hulgimüük
Olles kooritud spelta hulgimüüja, siis turustame seda toodet suuremates kogustes üle kogu maailma, eriti Euroopas. Soovi korral saame pakkuda nii väiksemaid kui ka suuremaid tellimusi.