Mõnes Mehhiko piirkonnas kasvab amarant toidukultuurina, kuid seda kasvatatakse ka sellistes piirkondades nagu India. Lisaks amarandi teradele saab ka amarandiõli. Amarandi teradest ekstraheeritakse amarandiõli, millel on palju kaubanduslikke kasutusalasid.
Amarandi tera on sileda tekstuuriga, mis on kergelt maheda ja pähklimaitseline. Kui aga täpselt vaadata, siis amarant ei ole mitte tera, vaid seeme, mis on loomulikult gluteenivaba. See on maitsev mahe kasvatatud toiduaine ning mitmekülgne ja tervislik lisand teie hommikusöögimenüüsse. Festivalide ajal valmistatakse sellest ka komme, mida tuntakse alegría nime all. Praegu müüakse enamikku toodetud amarandi teradest tervise- ja toidupoodides.
Amarandi terade päritolu
Erinevatel amarandi liikidel, mida kasvatatakse terade jaoks on 8000 aastat vana ajalugu. Amarandi taimi peetakse pseudoteraalseks, mida kasvatatakse nende tärkliserikka seemne pärast. Kuid neid ei saa liigitada teraviljade perekonda nagu riis ja nisu. Erinevaid amarandi liike, nagu Amaranthus cruentus L, Amaranthus hypochondriacus L ja Amaranthus caudatus L, kasutatakse endiselt nagu teravilja. Amarandi terade saagikus on võrreldav maisi või riisiga.
Kuidas kasutada amarandi terasid
Asteegid kasutasid amaranti tortillade, atole ja tamalede valmistamiseks. Peale selle kasutavad nad neid terasid, maisi ja agave ka oma jumalate kuju kujundamiseks nende püha Huitzilopochtli kuu ajal. Kui amarandi seemneid röstitakse, siis need prõksuvad nagu popkorn. Seda saab ka jahuks jahvatada, nii et sellest saab teha nuudleid, leiba ja on hea jahu asendaja. Amarandi idusid idandades saab teha maitsva lisa võileibadele ja salatitele.
Amarandi terasid võib küpsetada ka lahtiste terade asemel nagu riisi ja lisada neid oma lemmikroogadele. Amarant on väga populaarne ka hommikusöögi juurde lisamiseks, näiteks kaerahelvestele.
Amarandi terade hulgimüük
NutriBoost on amarandi terade hulgimüügifirma. Seega on see toode meie klientidele saadaval hulgipakendi ja omamärgitootena. Minimaalne tellimuse kogus algab 20 kilogrammist.