Kui me vaatame tagasi ajalukku, siis oli valge pipar üks maailma lemmik maitseainetest. Pipart on alati peetud väärtuslikuks, isegi viienda sajandi alguses, kui seda kasutati Roomas rahana.
Valge pipra pulbri päritolu
Umbes 2000 aastat tagasi toodi pipar Kagu-Aasiasse ja selle istutamine on aastate jooksul tohutult kasvanud. Brasiilia oli 1930. aastatel selle vürtsi suurim tootja.
Pipra marjad sarnanevad viinamarjadele ja kasvavad samuti kobarates, mis on umbes 3 meetri kõrgusel. Neid leidub tavaliselt Indoneesias ja Indias. Pipra marjadest valmistatakse kolme liiki pipart: mustad, valged ja rohelised.
Must pipar on neist kõige tugevama maitsega, mistõttu on see ka kõige kuulsam. Neid töödeldakse enne, kui pipra marjade küpsemisprotsess on lõpule jõudnud.
Need marjad, mis on ebaküpsed, annavad meile rohelisi pipraterasid. Nende seemned säilitatakse pärast töötlemist soolvees.
Ja viimane on valge pipar. Seda toodavad need marjad, mis on tõesti valminud.
Roheline pipar on välja töötatud hiljuti, kuid musta ja valget paprikat kasutati juba väga pikka aega. On olemas ka teisi tüüpe, näiteks punane ja roosa pipar. Ka neid töödeldakse ja müüakse turul.
Pipra botaaniline nimi on Piper Nigrum ja see kuulub perekonda Piperaceae. Need piprad kasvavad looduslikult Indoneesias, Sri Lankal, Vietnamis, Indias ja Malaisias.
Kuidas kasutada Valge pipra pulber
Valge pipraga saab nautida kastmeid, köögivilju ja pajaroogasid. Ainulaadse maitse ja vürtsika aroomi tõttu on need piprad ka paljude kreveti ja tuunikala retseptide koostisosadeks.
Valge pipra pulber hulgimüük
Valmis oma sortimenti vürtsitama? Siis on hea valik töötada NutriBoostiga kui teie valge pipra pulbri hulgimüügipartneriga. Helistage või saatke e-kiri meile, et saada rohkem teavet selle kohta, mida me pakkuda saame.