Pihustikuivatatud tomatitest valmistatakse tomatipulbrit. Seda peent pulbrit hoitakse pärast tomatite kuivatamist ja pulbriks jahvatamist kuivas. Tomatit nimetatakse ladina keeles ka Lycopersiconiks ehk hundivirsikuks. Tomatit peeti väga pikka aega mürgiseks. Neil on dekoratiivsed viljad ja lehed. Selle taime päritolu on Euroopa, täpsemalt Suurbritannia.
Tomatipulbri päritolu
Värsked tomatid purustatakse ja seejärel saadakse pihustuskuivatamisel tomatipulber. Pihustuskuivatust kasutatakse vedelal segul, mille tulemuseks on peen tomatipulber. Kui teha kuivatus otsikul väikeseid kohandusi, siis saab tomatipulbri ühtlaseks muuta. Toode on väga kontsentreeritud ja tuhmipunase värvusega. Kuid seda saab vastavalt inimeste valikule muuta helepunaseks.
Kuidas kasutada tomatipulbrit
Seda saab kasutada paljudes roogades, muutes selle pärast veega segamist punaseks tomatipastaks. Tomatipulbrit võib kasutada paljudes retseptides värskete tomatite asemel, sest see võib suurendada roogade maitset. See parandab aedviljasalsa maitset ja lisab maitseta toidupoe tomatitele maitset.
Tomatipulbri hulgimüük
NutriBoost on tomatipulbri hulgimüügifirma. Aitame teistel kaubamärkidel ja ettevõtetel oma tooteid selle kvaliteetse koostisosaga täiustada. Kas olete huvitatud hinnapakkumisest? Küsige meie kontaktvormi kaudu.