Riisipulbrit või riisijahu valmistatakse peene riisi purustamisega. Pärast täisterariisi mittesöödava kesta eemaldamist saame pruuni riisijahu. Riisijahu on gluteenivaba, mistõttu võib seda kasutada nisujahu asemel. Riisijahu võib kasutada ka paksendajana.
Pruuni riisijahu päritolu
Enne 6000 aastat eKr kasvatati Lõuna-Hiinas esimest korda riisi. Mõne aja pärast hakkas see levima Indias, Tais ja Vietnamis. Praegu toodavad India ja Hiina 50% kogu maailma riisist. USA suuremad osariigid, kus peamiselt toodetakse riisi, on Arkansas, Louisiana ja California.
Neis maailma osades, kus riisi kasutatakse peamise toidu koostisosana, kasutatakse nisujahu asemel riisijahu. Sellest sai pagaritoodete ja töödeldud toiduainete peamine koostisosa kiiresti pärast selle kasutuselevõttu lääneriikides 1980. aastatel. 90% maailma riisikasvatusest ja tarbimisest toimub Aasias.
Pruun riis on tumeda värvi ja kõva tekstuuriga. Seepärast kasutatakse seda pärast jahvatamist peamiselt leiva ja kookide valmistamiseks.
Kuidas kasutada pruuni riisijahu
Pruun riisijahu valmistatakse pärast 100% puhta kvaliteetse pruuni täisterariisi jahvatamist. See jahu annab pähklise ja maheda maitse. See on gluteenivaba riisijahu. Seetõttu võite seda kasutada gluteenivabades retseptides, kastmetes ja nende paksendamises või leiva, muffinite ja pannkookide valmistamiseks.
Riisijahu pruun hulgimüük
Otsid pruuni riisijahu hulgimüüjat? Laske meil aidata teid kõrge kvaliteedi ja laia koostisosade valikuga. Kõik tooted on otse päritoluriigist ostetud.